Contact

 

Als kind al was ik graag thuis. Mijn eigen plek, veilig en vertrouwd. Ik gun iedereen zo’n plek. Of na een scheiding, twee plekken, waar het helemaal zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Vandaar 'Tweemaal Thuis'.

In 1974 ben ik geboren. In een liefdevol gezin. Ik woonde met mijn ouders en zusje in Amersfoort. Toen ik 6 jaar was, verhuisden we naar Hoevelaken waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Na de middelbare school ben ik in Utrecht gaan studeren aan de Domstad Pabo. Ik kwam er al snel achter dat ik psychologie en met name de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen erg interessant vond. Alleen als een kind goed in zijn vel zit, komt het tot leren. Ik heb altijd veel aandacht gehad voor deze belangrijke voorwaarde.

Na twee jaar regulier onderwijs te hebben gevolgd op de Domstad, heb ik de overstap gemaakt naar de Montessori Pabo in Amsterdam. Ieder kind is uniek en leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Die gedachte sprak me erg aan. Nog beter kijken naar de behoefte van het individuele kind, in plaats van naar de groep. 

In Amsterdam Zuid-Oost heb ik gewerkt op de Bijlmer Montessorischool. Wat een diversiteit aan kinderen en ouders. Voor sommige kinderen was school letterlijk de veilige en vertrouwde plek. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen bieden. Het vak van leerkracht heb ik daar goed kunnen leren. 

Een aantal jaar later werd ik moeder van mijn oudste zoon en verhuisde met mijn toenmalige man naar Amersfoort. Een plek met meer ruimte en rust. Ook mijn werkplek verplaatste zich naar het midden van het land. 

Al snel kwam er een tweede zoon. Maar helaas hield het huwelijk geen stand. Soms loopt het leven anders dan je je had voorgesteld. Het voelde als falen. Het was me niet gelukt om de boel bij elkaar te houden. Ik had de jongens zo graag een volledig gezin gegeven. 

In 2007 kwam ik mijn huidige man tegen. Ook gescheiden, met twee jongens in dezelfde leeftijd als mijn kinderen. Dat klikte meteen van alle kanten. Maar zelfs als het goed gaat, is een samengesteld gezin nog ingewikkeld. Dat weet ik uit eigen ervaring. 

Met mijn man kreeg ik nog twee zonen. De jongste gaat binnenkort naar de basisschool. Mijn oudste zoon heeft net zijn brommerrijbewijs gehaald. Het is een hele klus, maar ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben met mijn grote gezin!

Na twaalf jaar voor de klas, wilde ik mezelf verder ontwikkelen. Ik ben weer een opleiding gaan volgen, Master-SEN ( Special Educational Needs). Met als doel kinderen met speciale onderwijsbehoeften beter te kunnen begeleiden binnen het passend onderwijs. Op de Kinderhof in Amersfoort heb ik vervolgens 8 jaar als zorgcoordinator gewerkt. 

Ik heb 'Tweemaal Thuis' opgericht om kinderen en ouders te kunnen begeleiden tijdens en na een scheiding. Met mijn persoonlijke ervaring, jarenlange werkervaring en de specifieke opleidingen die ik heb gevolgd tot coach, kan ik ouder en kind met hart en ziel begeleiden. Vanaf april 2017 mag ik mezelf gecertificeerd KIES-coach noemen. Want soms is het fijn als er even iemand met je meeloopt...Heeft u interesse of vragen, neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Als u uw naam en emailadres invult, krijgt u binnen 3 dagen een reactie. 

Een kennismakingsgesprek is altijd geheel vrijblijvend en gratis. 


 cindy@tweemaalthuis.nl                                                                                                                           © Cindy Kerklingh 2017