Kind


KIES staat voor: Kinderen In Echtscheiding Situatie. Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor 'kiezen voor jezelf!


 


'KIES voor mij’,is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Het KIES-programma wordt uitgevoerd door Cindy Kerklingh, een HBO-geschoolde en gecertificeerde KIES-Coach met ervaring in het onderwijs.

 

Sommige kinderen voelen zich meer op hun gemak in een 1 op 1 situatie. In dat geval biedt 'Tweemaal Thuis' individuele hulp toegespitst op de behoefte van het kind. In een persoonlijk coachingtraject krijgen de kinderen met specifieke, oplossingsgerichte werkvormen de begeleiding die ze nodig hebben. De coach leert het kind de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. Kinderen leren communiceren met zogenaamde “Ik-boodschappen” en om te gaan met conflicten. KIES draagt bij aan gedragsverandering van het kind en ouder en een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer. Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop. Hulp wordt op maat geboden. 'KIES voor mij' kan op locatie of in de praktijk plaatsvinden.

 

KIES wordt erkend door: Nederlands Jeugd Instituut. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het KIES-programma is opgenomen in het overheidsprogramma de Gezonde School. KvK nummer: 69519781

 cindy@tweemaalthuis.nl                                                                                                                           © Cindy Kerklingh 2017