Gezin


Het samengestelde gezin komt steeds vaker voor. Met elkaar leven in een samengesteld gezin gaat meestal niet vanzelf. Je voegt twee gezinsculturen samen. Het is een hele klus om daar weer een eenheid van te maken. Het is ingewikkeld en er spelen veel verschillende belangen. Niet voor niets gaan 2 op de 3 samengestelde gezinnen op den duur weer uit elkaar. Voor ouder en kind opnieuw een pijnlijke ervaring. Weer afscheid nemen..

 

Vaak is er wel genoeg liefde om met elkaar door te gaan. Maar stiefouderschap moet je leren en je moet investeren in elkaar. Het is heel normaal dat je het soms even niet meer weet. Gevoelens van je buitengesloten voelen, geen band voelen met je stiefkind, of ruzie met je partner over de omgang met de kinderen, zijn niet vreemd in een samengesteld gezin. Het is voor iedereen wennen aan de nieuwe situatie...


 

Iedereen wil natuurlijk een zo goed mogelijk nieuw gezin vormen.'Tweemaal Thuis' helpt daarbij. Het is belangrijk om te investeren in de nieuwe relaties van het samengestelde gezin. Duidelijke afspraken geven meer rust in een nieuw gezin. Zelfs als het goed gaat, is het nog steeds ingewikkeld. Een nieuw gezin brengt altijd drukte en spanning met zich mee, die je niet of nauwelijks ervaart in een kerngezin. Aandacht voor je relatie en voor jezelf is van essentieel belang. 'Tweemaal Thuis' biedt coaching om het gezin en relatie in balans te brengen of te houden. Soms kan ‘onderhoud’ ook goed zijn. In een samengesteld gezin geldt nog meer dan in een kerngezin, dat je moet blijven werken aan je relatie. Het gaat meestal niet vanzelf. Maar het is wel de moeite waard!

 

'Tweemaal Thuis' biedt begeleiding door een coach die zelf ervaringsdeskundig is. Onder het kopje ‘Contact', vind je meer informatie over haar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 cindy@tweemaalthuis.nl                                                                                                                           © Cindy Kerklingh 2017